De eerste les Vlaamse gebarentaal in Hoeilaart is een schot in de roos.

Hoeilaart organiseert eerste lessen Vlaamse gebarentaal

1 maand geleden

De gemeente Hoeilaart is gestart met lessen Vlaamse gebarentaal. Nadat de gemeente in september als eerste Vlaamse gemeente de dovenvlag hees, wil het nu ook dat alle inwoners beter met elkaar kunnen communiceren, ook met doven of slechthorenden. Het initiatief komt van schepen Joy Sergeys en het dove gemeenteraadslid Timothy Rowies. In vijf teken tijd moeten deelnemers zich met hun handen verstaanbaar kunnen maken.

De eerste cursus Vlaamse gebarentaal in Hoeilaart is nu al een succes, vindt schepen van Onderwijs Joy Sergeys. "Twee weken voor de eerste cursus hebben we de inschrijvingen opengezet en die zaten eigenlijk op een week meteen vol. We hebben al een wachtlijst."

Gebarentaal betekent dan ook meer dan alleen maar communiceren met een doof persoon. Het stimuleert je meertaligheid en je intellectuele bagage. En er zijn nog voordelen, aldus gemeenteraadslid Timothy Rowies. "Je kan door een raam met elkaar communiceren, je hoeft niet naast elkaar te staan. En ook met een baby kan je zo al communiceren nog voor die kan praten."