Hugo Sigal wil met zijn boek rouwen en ook Alzheimer bespreekbaar maken

Hugo van Nicole schrijft samen met rouwconsulente boek over rouwen en verlies

vrij 24 mei

Hoe ga je om met een groot verlies? Hugo Sigal weet het als geen ander. Nadat de Wemmelaar zijn geliefde Nicole in november 2022 moest afgeven, pende hij zijn ervaringen nu neer in het boek ‘Leven voor twee’. Hugo vertelt over zijn rouwproces, terwijl rouwtherapeut Marleen Vertommen dieper ingaat op verlies en rouwen, en hoe je daarmee kunt omgaan.

Anderhalf jaar na het overlijden van Nicole wil Hugo Sigal zijn rouwproces delen met de wereld. Want hij heeft diep gezeten, vertelt hij. “Het hoefde allemaal niet meer voor mij. Gelukkig heeft een kameraad met uit die negatieve spiraal gehaald en kon ik een klik maken om door te gaan als weduwnaar en als artiest.”

Dat verhaal lees je in ‘Leven voor twee’. Hugo moest eigenlijk twee keer afscheid nemen van zijn Nicole. Nadat ze de diagnose Alzheimer kreeg, zag hij haar veranderen. En dan was er die fatale val in november 2022. Hugo kwam terecht bij rouwconsulente Marleen Vertommen. Zij hielp hem met het rouwproces. Nu schreven beiden een boek. Hugo wil er andere mensen mee steunen en Alzheimer bespreekbaar maken.

‘Leven voor twee’ is uitgegeven bij Pelckmans en ligt in de boekhandel.