streetart_halle.jpeg

Nieuwe streetart siert ecotunnel in Halle: “Vanaf hier neemt de natuur het over”

woe 4 okt

Halle is nieuwe streetart rijker. Monja uit Halle en Jurgen uit Schepdaal toverden de grijze muren van de ecotunnel aan de Pijpaenshoek om tot een kunstwerk. Het werk is een eerbetoon aan de natuur en de dieren in het Hallerbos.

 

Stad Halle geeft streetart al jaren een prominente plek in de stad. Het kunstwerk aan de ecotunnel Pijpaenshoek is al het tiende. “Met de aanleg van een nieuw ecoduct verderop in het Hallerbos wordt de Pijpaenshoek een belangrijke toegangsweg naar het Hallerbos voor wandelaars en fietsers”, klinkt het bij de stad Halle. “Het werk maakt deze plek minder saai. Streetart brengt kleur binnen een stad. Het prikkelt de fantasie en de creativiteit.”

Voor het werk werd een beroep gedaan op twee lokale artiesten. Monja (Viva Pintura) uit Halle en Jurgen (MASSI) uit Schepdaal realiseerden het samen. “De harde betonnen structuur van de brug verandert op sommige plaatsen in boomschors waar marters en eikelmuizen een huis vinden, wordt vloeibaar en laat een hint van een poel vol kikkerdril doorschemeren. Onder andere de boommarter, de eikelmuis, het vliegend hert en de sleedoornpage staan afgebeeld."