moens3.png

Voormalig Olympisch atleet Roger Moens uit Ternat wil coronavaccin afstaan

vrij 26 feb 2021

Voormalig Olympisch atleet Roger Moens (90) uit Ternat wil zijn coronavaccin graag afstaan aan een atleet die zal deelnemen aan de komende Olympische Spelen. “Ik hou me goed aan de regels en weet hoe belangrijk de Spelen zijn,” vertelt hij ons.

Roger Moens behaalde op de Olympische Spelen in Rome van 1960 een zilveren medaille op de 800 meter. Lopen doet hij niet meer, maar wandelen wel. Ook al behoort de kwieke negentiger die nog thuis woont tot een voorrangsgroep om een coronavaccin te krijgen, hij wil gerust achteraan aanschuiven als hij daarmee een huidige Olympische atleet kan helpen.

Eerder deze week riep de hoofdarts van Belgische Olympische Spelen-team nog op om de atleten die zullen afreizen naar de Spelen in Tokio tijdig te vaccineren. Moens wil de atleten nu helpen door zijn vaccin af te staan. Bovendien hoopt hij zo het goede voorbeeld te geven en andere voormalige Olympische atleten aan te sporen hetzelfde te doen. “Ik weet hoe hard die atleten hebben gewerkt om naar de Spelen te mogen gaan. Ik gun hen alle geluk en succes.”