Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

‘Het wordt een pittige competitie’, zegt Seppe Baetens

‘Het wordt een pittige competitie’, zegt Seppe Baetens

Volleybalclub Asse-Lennik blaakt van ambitie. Dat bleek woensdag tijdens de eerste training in aanloop naar het nieuwe seizoen. Alle sterkhouders, zoals Robin Overbeeke en Seppe Baetens, zijn gebleven. En er zijn zelfs nog kleppers bijgekomen, zoals Frank Depestele. Aan hen en aan trainer Johan Devoghel om voor het eerst in 27 jaar de landstitel naar het Molenbos te brengen.

10 van de 12 spelers tekenen present op de eerste training. Al trainen de drie Belgische internationals van Asse-Lennik - Frank Depestele, Seppe Baetens en Martijn Colson - nog niet mee. “Wij zijn bezig met het nationale team. Dus wij kunnen momenteel nog niet deelnemen. Maar we wilden al even kennismaken”, verduidelijkt spelverdeler Frank Depestele

Ook Robbert Andringa is er nog niet. Hij werd opgeroepen voor de Nederlandse nationale ploeg. En nieuwkomer Reinis Pekmanis arriveert pas 's avonds in het land.

Ik had gewoon zin in een extra jaar

Wie wel al meetraint is de Nederlandse hoofdaanvaller Robin Overbeeke. De speler van het jaar heeft voor één jaar bijgetekend bij Asse-Lennik. “Ik had gewoon zin in een extra jaar  want er ontbreekt nog iets. Ik zeg niet dat de titel ook een doelstelling is. Maaseik en Roeselaere hebben zich immers verschrikkelijk versterkt. Maar als je niet voor de prijzen speelt, moet je er niet aan beginnen”, vertelt hoofdaanvaller Robin Overbeeke.

Het wordt een pittige competitie

Omdat alle sterkhouders gebleven zijn, en er zelfs nog enkele bijgekomen zijn, lijkt Asse-Lennik op het eerste gezicht versterkt ten opzichte van vorig seizoen. “We hebben inderdaad een sterke ploeg gemaakt. Maar de sterkte wordt ook bepaald door de sterkte van de andere ploegen”, nuanceert trainer Johan Devoghel. “Maar ik denk dat we vorig jaar hebben laten zien dat we van iedereen kunnen winnen. Het zal in ieder geval een pittige competitie worden”, aldus Seppe Baetens.

De eerste wedstrijd is pas op 25 oktober, dan speelt Asse-Lennik de supercup tegen landskampioen Roeselare. Op 29 oktober start de competitie.