100km-run Kom op tegen Kanker levert recordbedrag van meer dan 2 miljoen euro op: “Kippenvel”

zon 17 maa

De 100 km-run voor Kom op tegen Kanker levert vandaag in Halle levert maar liefst 2.125.000 euro op. Een recordaantal van 850 teams staan er vandaag aan de start. “Kippenvel als je ze hier allemaal ziet staan”, zegt een geëmotioneerde David Vansteenbrugge, de algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

Sinds 2018 organiseert Kom op tegen Kanker de 100km-run. Een loopevenement waarbij teams van vier lopers samen 100 kilometers lopen voor kankeronderzoek. Het parcours bestaat dit jaar uit twee lussen van 10 kilometer vertrekken en eindigen op parking De Bres in Halle. Het parcours doet verschillende mooie plekken van Halle aan. De 40km-loper loopt de eerste lus en pikt in de aansluitzone de 30km-loper op. Zij lopen dan samen de tweede lus en pikken de 20km-loper op. Na de derde lus pikken ze de 10km-loper op en lopen ze samen voor de laatste keer de tweede lus.   

Een recordaantal van 3.400 lopers nemen vandaag deel aan de 100km-run in Halle. 850 teams van vier lopers zamelden daarvoor elk 2.500 euro startgeld in, goed voor een opbrengst van 2.125.000 euro die gaat naar kankeronderzoek. “Wat een massale opkomst hier aan de start van onze 100km-run in Halle. Kippenvel als je ze hier allemaal ziet staan, klaar om samen te lopen voor kankeronderzoek. Ze lopen allemaal met een dierbare in gedachten, dat voel je. Het belooft weer een prachtige dag te worden”, zegt David Vansteenbrugge, de algemeen directeur van Kom op tegen Kanker.

Jaarlijks krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Kom op tegen Kanker wil ervoor zorgen dat deze mensen hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling krijgen. “Met de opbrengst van de 100km-run investeren we in klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor de overlevingskansen en levenskwaliteit van kankerpatiënten. Zo maken we echt het verschil. Bedankt aan alle lopers en supporters! We kunnen het onderzoek weer een mooi duwtje in de rug geven”, aldus Vansteenbrugge.