Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

1200 voetballertjes op indoortornooi SK Londerzeel

1200 voetballertjes op indoortornooi SK Londerzeel

Voor voetbalclub SK Londerzeel is de kerstvakantie niet gelijk aan uitrusten onder de kerstboom. Voor het negende jaar op rij organiseert de club een indoorvoetbaltornooi  voor jeugdspelers tussen 5 en 16 jaar. Vandaag streden de 8 jarigen voor de overwinning en dat leverde vuurwerk op.
 
Op zes dagen tijd ontvangt SK Londerzeel maar liefst 144 ploegen, dat is goed voor zo'n 1200 spelertjes. Het tornooi groeit ieder jaar. En dat heeft volgens organisator Kurt laenens alles te maken met het uitzonderlijke concept. 'We zitten in de kerstvakantie, een iets kalmere periode op voetbalgebied en spelen op kunstgras, met borden langs het veld. Een combinatie van die factoren maakt dat ons tornooi twee tot drie weken geleden al volzet was.'
 
Wedstrijden duren 12 minuten en dat is genoeg. Door de borden langs het veld gaat de bal  nooit over de lijn en dat betekent dat de spelers amper kunnen rusten. Veel ploegen komen uit onze regio. Onze RINGtv-reporter volgde ze vanmiddag op de voet. Het verslag zie je vanavond in het nieuws, vanaf 18u.