Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

20 jaar RINGtv-Sport: de teloorgang van de hippodroom van Sterrebeek

20 jaar RINGtv-Sport: de teloorgang van de hippodroom van Sterrebeek

RINGtv viert nog steeds zijn 20ste verjaardag. Darom duiken we af en toe in ons archief. Ook wat betreft de sport. De hippodroom van Sterrebeek was ooit de grootste en mooiste paardenrenbaan van Europa. Nu blijft er niets meer van over. Hoe is het zo ver kunnen komen? 

In 1998 waagden duizenden mensen nog een gokje op één van de jockeys in de hippodroom van Sterrebeek. Maar sindsdien gaat het bergaf. In 2000 zit beheerder Fedetrot met een financiële put van 170 miljoen oude Belgische franken. Om die te vullen, wil de curator de renbaan verkopen. Een Engelse investeerder wil er een sportcomplex neerpoten, maar de gemeente Zaventem ligt dwars.
 
 
In 2001 volgt een megalomaan plan. Eigenaar Immobilière Chasse de Princes wil de hippodroom omvormen tot een groot recreatiedomein met onder meer een ijspiste van 200 meter lang. Maar ook die vlieger gaat niet op. Uiteindelijk wordt de hippodroom toch verkocht en in 2006 wordt de renbaan een golfcomplex.
 
 
 
Enkele maanden geleden verdwenen de laatste overblijfselen van de hippodroom. Straks komen rond het golfcomplex tal van sportfaciliteiten en een restaurant. Daarna volgen ook appartementen.