Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Alweer Europese winst voor volleybalclub Asse-Lennik

Alweer Europese winst voor volleybalclub Asse-Lennik

Asse-Lennik heeft de heenmatch in de kwartfinales van de CEV-Cup overtuigend gewonnen. In de Turkse hoofdstad haalden de Vlaams-Brabanders het woensdagavond in drie sets van Istanbul BBSK, de ploeg die hen vorig seizoen nog uit de Europese Challenge Cup kegelde. De terugwedstrijd vindt volgende week woensdag plaats in Zellik.

 

Volleybalclub Asse-Lennik verkeert in overwinningsmodus. Net voor nieuwjaar plaatste het zich nog voor finale van de Belgische Beker. Na een weekje welverdiende rust, heeft Asse-Lennik de competitie hervat met Europese winst. In Turkije won de ploeg van Johan Devoghel de eerste kwartfinale van de CEV-Cup tegen Istanbul BBSK met 0-3. Setstanden waren 22-25, 19-25 en 25-27.

Vooraf waarschuwde aanvoerder Tim Verschueren nochtans nog voor een moeilijke opdracht. De Turkse competitie is heel sterk en Istanbul speelt daar in de subtop. Vorig seizoen stonden beide ploegen al eens tegenover elkaar in de Challenge Cup. Voor eigen publiek kon Asse-Lennik toen met veel moeite uiterst nipt winnen, maar in Turkije moesten Verschueren en co al snel hun meerdere erkennen in Istanbul.

Moeilijk of niet, Asse-Lennik heeft de heenmatch in Turkije ditmaal overtuigend gewonnen in drie sets. Een betere uitgangspositie voor de terugwedstrijd in eigen huis bestaat er niet. Eén punt volstaat woensdag om door te stoten naar de halve finales van de CEV-Cup.