Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Amber (18) verovert Belgische dressuurwereld

Amber (18) verovert Belgische dressuurwereld

In het paardrijden is de 18-jarige Amber Van den Steen uit Oetingen op weg om Belgisch Kampioen dressuur bij de junioren te worden. Op het BK in Beveren staat ze na de tweede proef op kop in het eindklassement. Morgen rijdt ze de grote finale.

Toen ze amper drie was, zat Amber voor het eerst op een paard. Sindsdien werkt ze haar aan de weg naar top van de Belgische dressuurwereld. “Vorig jaar zat ik hier ook in de top-3 en dit seizoen is het heel goed gegaan. De verwachtingen zijn dus hoog. Maar ik ga proberen om drie mooie proeven te rijden en dan zien we wel wat eruit komt”, blijft Amber Van den Steen voorzichtig.

Twee weken geleden behaalde Amber een knappe 5de plaats op het Europees kampioenschap in Italië. Haar Limburgse coach Jeannette zag meteen dat Amber talent had. “Ik begon eigenlijk hele moeilijke dingen te vragen aan haar, maar ze pikte alles heel snel op. Ze snapt meteen wat ik zeg. Toen ik na de eerste lessen naar huis ging, wist ik meteen dat ik een groot talent onder mijn hoede had”, aldus Jeannette Haazen.

Amber wil op termijn van het paardrijden haar beroep maken, haar droom is ook om te schitteren op de Olympische Spelen.