Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Anke Van Gestel verlengt wereldtitel kickboksen

Anke Van Gestel verlengt wereldtitel kickboksen

Anke Van Gestel uit Merchtem heeft met succes haar ISKA-wereldtitel verdedigd. Tegenstandster dit weekend was de Franse Cindy Perros. Ook voor Merchtemnaar Miezi Diasombo stond tijdens het negende Prime Time-gala veel op het spel. Hij wilde Londerzelenaar Isai Meekers kloppen om Belgisch kampioen te worden bij de semiprofs onder de 80 kilogram. .

De 25-jarige Miezi Diasombo uit Merchtem  en Isai Meekers stonden in april al eens tegenover elkaar. Toen moest Meekers opgeven met een hoofdwonde na een kniestoot. Diasombo is er op gebrand om voor eigen publiek de overwinning binnen te halen. Hij neemt het heft meteen in handen.

Tijdens zijn studies legde Diasombo de bokshandschoenen vijf jaar aan de kant. Momenteel vecht de Merchtemnaar onder zijn normale gewichtsklasse wat invloed heeft op zijn uithoudingsvermogen. De vermoeidheid slaat halverwege de wedstrijd  toe en Meekers haalt enkele keren verschroeiend uit met zijn knieën. De Londerzeelnaar neemt de bovenhand en wint de kamp op punten

Anke Van Gestel veroverde intussen al 7 wereldtitels en op het Prime Time Gala wil ze daar een achtste aan toevoegen. Tijdens de hoofdkamp neemt ze het op tegen de Franse Cindy Perros. De kamp begint aan een hoog tempo en Van Gestel maakt meteen duidelijk dat ze niet van plan is om haar wereldtitel af te staan. Voor de zomer klopte Perros Van Gestel in een andere discipline, de Franse boks.  Ze maakt het Van Gestel zeker niet gemakkelijk. Toch kan de Française niet verhinderen dat Van Gestel haar ISKA-wereldtitel verlengt.

Begin volgend jaar wil Van Gestel nog een wereldtitel pakken, deze keer die van Enfusion. Die titel veroverde ze al 2 keer.