Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse-Lennik bezorgt Roeselaere eerste nederlaag van het seizoen

Asse-Lennik bezorgt Roeselaere eerste nederlaag van het seizoen

In het volleybal heeft Asse-Lennik gedaan wat nog geen enkele club hen dit seizoen heeft voorgedaan. De Pajotten wonnen zaterdagavond in eigen huis van de tot dan toe ongeslagen leider Roeselare. De regerende landskampioen ging in het Molenbos met 3-2 onderuit. 

In de 1ste set bleven de bordjes tot 16-16 in evenwicht.  Maar met enkele goede opslagen en goed blokwerk van onder meer Diefenbach won Asse de 1ste set met 25-19.

Pas halverwege de 2de set leek  Roeselare de orde te herstellen. Door een betere verdediging en sterk aanvallend werk van onder meer Paulides won Roeselaere de 2de set.  In de 3de set onderging Asse-Lennik de wet van de sterkste.  Het verloor kansloos met 14-25.

In de 4de set werd het bijzonder spannend.  Asse-Lennik hield gelijke tred met Roeselare tot 22-22.  2 matchballen voor Roeselaere werden door Asse-Lennik ongedaan gemaakt.  De Pajottenlanders dwongen tot ieders verbazing zelfs een 5de set af : 26-24

Ook in die 5de set toonde Asse-Lennik zijn veerkracht door een 4-8 achterstand om te buigen tot een 18-16 setwinst. 

Johan Devoghel en zijn spelers reageerden achteraf dan ook zeer enthousiast.  Vooral de manier waarop Asse-Lennik terugkwam uit een verloren positie, deed deugd. Bekijk hier  de reacties.