Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse-Lennik heeft plan klaar voor Bekerfinale

Asse-Lennik heeft plan klaar voor Bekerfinale

In het volleybal maakt Asse-Lennik zich op voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Zaterdag speelt Asse-Lennik de tiende bekerfinale uit zijn geschiedenis. Wij gingen al eens een kijkje nemen tijdens de laatste training vooraleer de ploeg op afzondering trok.
 
 
Kan Asse-Lennik voor het eerst in 22 jaar een prijs winnen? Op het antwoord is het wachten tot zondag, maar coach Johan Devoghel laat niets over aan het toeval. De jongste weken roteerde hij zijn ploeg regelmatig, met als doel iedereen in topvorm te krijgen.
 
'We hebben wel een plan klaar,' vertelt Robin Overbeeke. 'Die gaan we met het team goed doornemen. Maar Johan heeft in elk geval wel al wat in elkaar gestoken.'
 
Asse-Lennik schakelde op weg naar de finale onder meer Guibertin en Roeselare uit. Zaterdag speelt het in het Antwerpse Sportpaleis, voor maar liefst 14.000 bezoekers. Het staat nu al vast dat het een speciale avond zal worden.
 
'Dat is uniek in België,' beseft Tim Verschueren. 'Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Ik denk als sporter, dat is het mooiste wat er is: voor zo veel volk je sport kunnen beoefenen. Ik denk dat iedereen ernaar uitkijkt.'
 
De finale van de Beker van België begint zaterdag om 20u30 in het Sportpaleis van Antwerpen.