Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse-Lennik klaar voor het nieuwe seizoen

Asse-Lennik klaar voor het nieuwe seizoen

Volgend weekend gaat in de hoogste klasse van het volleybal de competitie van start. Asse-Lennik speelt z'n eerste competitiewedstrijd zaterdagavond op het veld van VDK Gent.   Op dit ogenblik leggen spelers en staf de laatste hand aan de voorbereiding. 

De club speelde afgelopen weekend nog enkele oefenwedstrijden, om zeker klaar te zijn voor de eerste  competitiewedstrijd.  Dat moet ook, want de club heeft duidelijke doelstelling voorop gesteld.  “We willen zeker de top 3 halen dit jaar en zeer ver in de beker en de CFE-cup geraken”, verduidelijkt voorzitter Jan Luppens.

Coach Johan Devoghel moest tijdens de voorbereiding 7 nieuwe spelers inpassen. Vorig jaar waren dat er nog 10. Maar de integratie verloopt vlot.  “Vooral in de breedte zijn we enorm sterk.  Dat is in de oefenwedstrijden al gebleken”, benadrukt speler Robin Overbeeke 

Seppe Baetens moet dit seizoen het uithangbord van Asse-Lennik worden. Dat onderstreept de club met de keuze van het rugnummer ‘8’. Een nummer waarmee - sinds de dood van z'n vader en ex-clubcoryfee Jo Baetens- niemand bij Asse-Lennik meer mocht spelen. Maar zoon Seppe blijft er rustig bij.  Hij voelt zich vereerd maar van extra druk is er volgens hem geen sprake.  

Klik op de foto voor het volledige interview met Seppe Baetens