Asse-Lennik wint bekerduel tegen Roeselare

zat 20 dec 2014

Asse-Lennik heeft alweer gestunt tegen Roeselare. Het heeft de heenmatch in de halve finale van de Beker van België verdiend gewonnen met 3-1. Setstanden waren 25-19, 25-21, 21-25 en 25-19.

Volleybal

Het was een logische overwinning voor een sterk Asse-Lennik dat enkel in de derde set moest achtervolgen. We zagen een sterke Seppe Baetens en libero Sparidans. Ook Overbeeke maakte weer zijn punten. Goede receptie en het betere oplslagwerk lagen mee aan de basis van de overwinning. Roeselare kon nooit echt zijn ritme vinden.

Een uitgebreid verslag maandagavond op RINGtv en RINGtv.be.

Voetbal

In de tweede klasse van het voetbal kreeg KVW Zaventem Geel op bezoek. In de eerste helft liep de thuisploeg uit tot 3-1. Maar ze gaf die voorsprong na de rust volledig uit handen. Meer zelfs, Geel ging uiteindelijk lopen met de overwinning: 3-4 werd de eindstand. En zo blijft KVW Zaventem onderaan de rangschikking bengelen.

In derde klasse A kon ook Londerzeel het thuisvoordeel niet benutten. Het verloor met 2-3 van Doornik, maar blijft wel op de vierde plaats in de rangschikking staan.

Hetzelfde verhaal voor Grimbergen in derde klasse B. Grimbergen kon op eigen veld niet scoren, de bezoekers uit Verviétois deed dat wel. Zo werd het 0-1. Grimbergen behoudt voorlopig de 15de plaats.

Diegem, dat zaterdagavond al aan de aftrap kwam, kon wel nog eens juichen. Diegem speelde uit in Visé en won die match met 0-2. Diegem staat nog altijd voorlaatste, maar de kloof met rode lantaarn Turnhout is wel aangedikt tot 8 punten.

Basketbal

In de tweede klasse van het basketbal was Bavi Vilvoorde zaterdagavond een maat te klein voor Waregem. Thuisploeg Waregem won met uitgesproken cijfers: 78-59. Bavi Vilvoorde geraakt niet weg uit de degradatiezone van de tweede klasse. Door het verlies in Waregem blijven de Vilvoordenaars op de voorlaatste plaats bengelen. Bavi laat enkel nog NBC Alsavin Belgrade achter zich.

In de eerste landelijke deed Strombeek in eigen huis wel een goede zaak. Het won met 71-62 van Zottegem. Van de 14 gespeelde wedstrijden dit seizoen, won de club er maar liefst 11. De derde plaats komt in zicht. Strombeek heeft nu nog één punt minder dan Racing Brugge, maar die laatste heeft een wedstrijd meer gespeeld.