Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse-Lennik wint moeiteloos Beker van België Volleybal !

Asse-Lennik wint moeiteloos Beker van België Volleybal !

Asse-Lennik heeft de bekerfinale volleybal met droge 3-0 cijfers gewonnen van Antwerpen. Voor de Vlaams-Brabantse club een historische overwinning.

In het Sportpaleis in Antwerpen kwam Asse-Lennik nooit echt in de problemen. De ploeg van coach Johan Devoghel won de eerste set met 25-20. Ook in de tweede set konden de Vlaams-Brabanders ruime afstand houden : 25-17. Het oranje legioen werd toen nagenoeg gek en schreeuwde hun idolen in de derde set naar de overwinning : 25-9. De derde set was dus niet meer dan een formaliteit.

Het is de eerste keer in 22 jaar dat Asse-Lennik daadwerkelijk een belangrijke prijs in de wacht kan slepen.  Maar coach Johan Devoghel had dan ook niets aan het toeval overgelaten.  En ook de spelers hadden er vooraf veel zin en vertrouwen in. (Lees ook ‘Asse-Lennik heeft een plan klaar’) 

De bekerfinale zal Asse-Lennik ongetwijfeld vleugels geven voor de CEV-Cup want daar moeten ze het opnieuw opnemen tegen Antwerpen. “Maar de buit is nu al binnen. Voor Asse-Lennik hoeft niets meer. Alles wat er nog bijkomt is extra. Maar eerst gaan we stevig feesten”, aldus een tevreden coach Johan Devoghel in een eerste reactie.

De supporters waren trouwens massaal ter plaatse. Met tal van bussen werden ze zaterdagmiddag overgebracht naar het Sportpaleis in Antwerpen. (Lees ook : 'Supporters Asse-Lennik trekken massaal naar Sportpaleis Antwerpen') Een uitgebreid verslag en sfeerbeelden van de trip van Lennik naar Antwerpen krijg je maandagavond in RINGtv-Sport.