Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Atletiekpiste van Vilvoorde te slecht voor wedstrijden

Atletiekpiste van Vilvoorde te slecht voor wedstrijden

De atletiekpiste in stadion Drie Fonteinen verkeert in zo'n erbarmelijke staat dat ze werd afgekeurd. VAC, de voormalige club van Kim Gevaert en Elodie Ouedraogo, kan er zelfs geen competitiewedstrijden meer organiseren. 

 

Versleten en vol putten

De atletiekpiste in het stadion Drie Fonteinen is 400 meter lang en dateert al van de jaren '70 en werd al die jaren veelvuldig gebruikt. Niet alleen Vilvoorde Atletiek Club (VAC), maar ook Sparta traint er. Volgens Raymond Seneca, voorzitter van VAC, is de piste volledig versleten.De piste vertoont te veel putten, die zich bij regenweer vullen met water en die tot blessures kunnen leiden. Voor de trainingen gebruiken de leden van de club daarom gewone sportschoenen, wedstrijden op spikes zijn volgens Seneca niet verantwoord.

Heraanleg is voorzien in begroting

De Vlaamse Atletiekliga geeft Seneca gelijk en heeft de piste affgekeurd. De liga dringt er in en brief bij de stad op aan om het probleem zo snel mogelijk aan te pakken. Schepen Jan Anciaux (N-VA) belooft in Het Laatste Nieuws dat er beterschap op komst is. De heraanleg van de atletiekpiste zal volgens hem in het voorjaar starten. Het budget daarvoor is al voorzien in de begrotiing van 2016.