Bavi Vilvoorde niet opgewassen tegen Fleurus

maa 1 dec 2014

In de tweede klasse van het basketbal is Bavi Vilvoorde er niet in geslaagd om drie overwinningen op een rij te boeken en zo weg te raken van de degradatieplaatsen. Bavi, dat zelf voorlaatste was, kreeg met Fleurus, de derde laatste, op papier een haalbare tegenstander op bezoek. Maar Vilvoorde ging zwaar onderuit tegen de Henegouwers.

In het eerste quarter hielden BAVI en Fleurus elkaar in evenwicht : 15-17.  Maar in het tweede kwart liep Fleurus beetje bij beetje uit. Het was agressiever in zowel aanval als verdediging.  Een zevenpuntenkloof aan de rust was het resultaat: 22-29.

Ook de tweede helft bracht geen beterschap. De missers van BAVI onder de ring stapelden zich op. Fleurus profiteerde maximaal en via Ilongo liep het het 14 punten uit.Bavi beleefde nog even een opflakkering maar in het vierde kwart gaven publiek en spelers zich gewonnen : 47-72.

De kapitein bij Bavi, De Vreught, verwijt z'n spelers niets. “Fleurus heeft een goede ploeg. Ze staan niet waar ze zouden moeten staan in de rangschikking. Tegen zo'n sterke ploeg hebben we problemen met onze jonge spelers”, aldus De Vreught na afloop van de wedstrijd.