Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Beloften Liedekerke Lions beleven sterk seizoen

Beloften Liedekerke Lions beleven sterk seizoen

De beloften van de Liedekerke Lions beleven een goed seizoen. Dit weekend wonnen ze met 5-1 van de Future Stars uit Heverlee.

Onze regio telt één ijshockeyteam, dat van de Liedekerke Lions. Begin 2000 behoorden de Lions uit Liedekerke tot de nationale top in het ijshockey. Zo wonnen ze de titel in de eerste divisie, de toenmalige tweede klasse. Maar 10 jaar geleden besliste de club om een stap terug te zetten. “Het ijshockey leefde toen boven z'n stand. Heel wat buitenlanders werden hier door Vlaamse clubs geadopteerd. Dat heeft het niveau naar omhoog gebracht. Maar dat was uiteindelijk financieel maar ook sociaal niet meer haalbaar”, verduidelijkt Marc Van Der Beken, voorzitter van de Liedekerke Lions

De geldkraan ging toen dicht en er werd vooral geïnvesteerd in jeugd. En daar plukken de Lions nu de vruchten van. De beloften staan immers op de tweede plaats in de derde recreatiereeks, dat is vergelijkbaar met de tweede provinciale in het voetbal.

Zondag kwamen de Future Stars uit Herentals op bezoek. Dat is een topteam. Herentals staat pas derde omdat het twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Maar het was de enige ongeslagen ploeg en scoorde gemiddeld 13 doelpunten per wedstrijd. Maar aan dat mooie verhaal maakte  Liedekerke Lions zondag een einde. Onze regiogenoten wonnen immers met 5-1. Een uitgebreid wedstrijdverslag en reacties krijg je vanavond in RINGtv-Sport.