vlcsnap-5986-05-22-05h18m08s949.png

Europees avontuur zaalvoetbalclub Halle-Gooik eervol afgelopen

zon 26 nov 2017

Zaalvoetbalclub Halle-Gooik is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finaleronde van de UEFA FUTSAL CUP, zeg maar de Champions League in het zaalvoetbal. Halle-Gooik moest in Lissabon eerste eindigen in een loodzware poule van vier, maar dat lukte net niet. Gisteren won de ploeg net als zijn tweede match ook zijn derde match, maar dat volstond niet om door te stoten.

Halle-Gooik moest het opnemen tegen Zagreb, de Kroatische kampioen. Al snel komen de Vlaams-Brabanders op voorsprong. Het is dan ook pas aan het eind van de wedstrijd dat Zagreb ervoor kan zorgen dat de eindstand toch nog 3-1 wordt.

Dankzij de zege pakt Halle-Gooik zes punten in drie wedstrijden, goed voor een tweede plaats in de poule. Het is Sporting Lissabon dat met het maximale aantal punten eindigt en doorstoot naar de finaleronde.

Hoedanook, Halle-Gooik heeft er een schitterende Champions League-campagne op zitten. Dat vindt ook manager Lieven Baert: “Als je in een poule zit met de nummer 2 en de nummer 4 van de Europese ranking en je haalt zes op negen, dan kunnen we spreken van een zeer groot tornooi.”