Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Feryn-De Leeuw geven op in Libya Rally

Feryn-De Leeuw geven op in Libya Rally

Voor Pascal Feryn en Tom De Leeuw uit Kapelle-op-den-Bos is de Libya Rally voorbij. De winnaar van vorig jaar heeft in de derde rit noodgedwongen opgegeven door motorpech.

Na een moeilijke start, waarbij Pascal Feryn (Toyota) in de eerste rit het stuurhuis onherstelbaar beschadigde, spaarde het team kosten noch moeite om zondag opnieuw te starten. Vanuit België werd een wisselstuk overgebracht naar Marokko. De herstelling verliep vlot en zondag vertrok het duo, met de nodige straftijd, in de derde rit.

“Na 15 km rook ik brandstof in de wagen” zegt Pascal Feryn. “We hebben de wagen meteen aan de kant gezet en zagen de brandstof in de wagen stromen. De brandstoftank is een grote bak met daarin een zak waar 400 liter brandstof in kan. Die zak moet ergens beginnen lekken zijn. Als benzine op een warm onderdeel terecht komt, is een vlammenzee niet te vermijden. We besloten uit veiligheid om op te geven. Vorig jaar won ik hier, dit jaar zat echt alles tegen. De auto staat intussen op de aanhangwagen en zelf ben ik bijna in Marrakech. Het plan is om morgen terug in België te zijn. Volgend jaar komen we zeker terug maar dan moet het anders en beter”, besluit de Kapelse rallyrijder.