Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Foket en Kaminski vervoegen kern Rode Duivels

Foket en Kaminski vervoegen kern Rode Duivels

Bondscoach Roberto Martinez heeft Thomas Foket uit Sint-Pieters-Leeuw en Thomas Kaminski uit Asse bij de Rode Duivels gehaald. Ze vervangen Alexis Saelamaekers uit Beersel en Hendrik Van Crombrugge. Die moeten geblesseerd afhaken.

Voor Thomas Foket is het de eerste keer in drie jaar dat hij opgeroepen wordt. Na zijn vertrek bij KAA Gent groeide de Leeuwenaar uit tot een vaste waarde bij Stade Reims in de Franse eerste klasse. Hij vervangt Alexis Saelemaekers. De middenvelder uit Beersel viel afgelopen zondag bij AC Milaan geblesseerd uit en moet dus passen voor de interlands. Thomas Kaminski vervangt dan weer Hendrik Van Crombrugge. Het sluitstuk van Anderlecht liep afgelopen zondag een kleine blessure toen hij de vrije trap van Bezus door zijn handen liet glippen. 

Andere regiogenoten in het nationale elftal zijn Youri Tielemans uit Sint-Pieters-Leeuw, Sebastiaan Bornauw uit Wemmel en Dodi Lukebakio uit Asse. Yannick Carrasco uit Vilvoorde is er door blessure niet bij. De Rode Duivels verzamelen voor een drieluik tegen Engeland, Zwitserland en Denemarken.