Goed nieuws voor tennisclub Tenza: ingestorte ballon toch hersteld

vrij 16 feb

Ondanks alle eerdere doemberichten is er goed nieuw voor tennis en padelclub Tenza uit Zaventem. De ingestorte grote tennisballon is dan toch hersteld geraakt. De club kan vanaf maandag de normale werking hervatten.

De grote stroompanne in Zaventem zaterdag had grote gevolgen voor tennis- en padelclub Tenza. De ballon, die drie graveltennisbanen overdekt, zakte helemaal in. Er was een scheur van 40 meter breed ontstaan en het zeil leek onherroepelijk verloren. De drie banen zouden voortaan enkel in open lucht kunnen gebruikt worden. Een nieuw zeil zou tienduizenden euro’s kosten en daarvoor werd zelfs al een crowdfunding opgericht richting volgend winterseizoen toe.

Nu is er toch nog een twist ten goede uit de mouw gekomen. “Het is gelukt: onze ingestorte grote ballon is dan toch hersteld geraakt”, laat de club opgelucht weten. “Er is nog erg veel vuil en waterschade maar wij verwachten dat er vanaf aanstaande maandag weer volgens de normale planning kan gespeeld worden. Heel erg bedankt aan iedereen voor alle steunbetuigingen en praktische hulp die al werd aangeboden.”

Dimitri Berlanger