Tim Elinckx (Sportdienst Gooik), Samuel Billens (schepen van Sport), Jente De Weerdt en partner (uitbater Strongbox Gooik)

Gooik opent eerste StrongBox aan Koornmolen: "Fitnessen in open lucht"

maa 29 apr

In Gooik vind je vlakbij Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen voortaan een StrongBox. Dat is een soort van fitnessbox vol touwen, sportramen en gewichten, waar je kan trainen op kracht en stabiliteit. Wie zich inschrijft, kan er in een kleine groep een uur lang zwoegen en zweten in de frisse buitenlucht.

“Onze sportsite aan het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen is aan het groeien en bloeien en de Gooikse sportverenigingen snakken naar professionalisering en mee trainingmogelijkheden," aldus schepen van Sport Samuel Billens. "Uit een recente bevraging bleek dat Gooikenaars graag zwemmen en aan fitness doen. Zwemmen kan intussen aan een voordelig tarief in de baden van Liedekerke en Ternat en fitnessen kan vanaf nu in de StrongBox."

De StrongBox is er op maat van elke Gooikenaar. "Wij kweken hier geen bodybuilders, maar gezonde lichamen en een positief zelfbeeld," zegt de uitbater van StrongBox Jente De Weerdt. "Naast het bewegen is ook het sociale aspect erg belangrijk."