Groot-Bijgaarden wint handbaltopper tegen Welta

maa 13 feb 2023

In de Liga 2 van het handbal heeft Groot-Bijgaarden de topper gewonnen tegen Welta uit Mechelen. De ploeg uit Dilbeek zet daarmee een mooie stap richting promotie.

De thuisploeg geeft er meteen een lap op en loopt als snel 8-5 uit. Hun effectballen en snelle counters doen de bezoekers veel pijn. Toch knokt Welta zich weer in de wedstrijd 15-15. Maar Groot-Bijgaarden blijft gefocust spelen en gaat de rust in met een 17-15 voorsprong.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, de thuisploeg blijft de forcing voeren en behoudt een kloofje van enkele punten 24-21. Welta lijkt ook nu even terug te komen, maar dat is zonder de sterke doelman van Groot-Bijgaarden gerekend. De rest van de ploeg volgt zijn voorbeeld en stelselmatig vergroot de voorsprong tot 27-22.

Groot-Bijgaarden wint uiteindelijk met 32-28 en zet zo een mooie stap naar een eventuele promotie.