Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Halle-Gooik kan tot en met oktober niet in De Bres terecht

Halle-Gooik kan tot en met oktober niet in De Bres terecht

Heel wat sporthallen in Vlaanderen worden de komende maanden ingepalmd om de bevolking te vaccineren. Dat is ook het geval in sporthal De Bres in Halle. En dat is niet naar de zin van futsalclub Halle-Gooik. Zij kunnen tot en met oktober niet terecht in de sportzaal en de brasserie de ze in het sportcentrum uitbaten. “We betalen huur voor iets dat we niet kunnen gebruiken”, zegt manager Lieven Baert aan Radio 2.

De Bres zal tot en met oktober niet beschikbaar zijn. Een stevige streep door de rekening van Halle-Gooik. “Sportief kunnen we de zaal maanden niet gebruiken voor trainingen en wedstrijden, maar ook de brasserie die de club openhoudt in De Bres zal mogelijk lang gesloten blijven”, aldus Baert. “We hadden gehoopt die te mogen openen van zodra de horeca terug open mag, maar dat gaat dus niet. Een serieuze financiële klapt, terwijl we de huur wel moeten blijven doorbetalen.”

De futsalcompetitie ligt momenteel stil door het coronavirus, maar de eersteklassers hadden het plan om midden februari onder een streng protocol opnieuw wedstrijden te spelen achter gesloten deuren. “We kijken rond om tijdelijk uit te wijken naar een andere sportzaal, maar makkelijk wordt dat niet. In de directe omgeving van Halle is er geen die voldoet aan de eisen van eerste nationale”, besluit Baert. Een mogelijkheid die onderzocht wordt is om de komende maanden wedstrijden af te werken in Aalst.