kvwzaventem.png

Henri Depireux trainer KVW Zaventem

woe 13 feb 2019

KVW Zaventem heeft de 75-jarige Henri Depireux aangesteld als nieuwe trainer. Depireux is al de vijfde trainer die de club dit seizoen op de rails moet krijgen. En dat na 20 competitiewedstrijden, een record in het Belgische nationale voetbal.

KVW Zaventem lijkt dit seizoen een trainerskerkhof. De derde amateurklasser werd dit seizoen al getraind door Vito Simone, Emre Hangise, Luc Cauwenbergh en Luc Beeken. Nu mag Henri Depireux het proberen. De Luikenaar heeft heel wat ervaring. Hij trainde zowat 20 clubs in onder meer België, Zwitserland, Portugal, Kameroen, Tunesië, Algerije en Marokko. In 2007 was Depireux ook een tijdlang bondscoach van Congo.

KVW Zaventem is aan een zwak seizoen bezig. Het staat op een 14de plaats met amper 16 punten uit 20 wedstrijden. De ploeg heeft de slechtste verdediging van de reeks. De taak van Depireux wordt het behoud verzekeren.

In een reactie nuanceert de vele trainerswissels dit seizoen. "Vito Simone werd op proef aangenomen, maar die samenwerking was niet opportuun. Hangise, Cauwenbergh en Beeken werden uit de eigen clubwerking gevonden. De sportieve malaise wordt hen niet aangewreven, maar met Depireux doet zich een opportuniteit voor. De man heeft bakken ervaring die ons moet helpen om in derde amateurklasse te blijven," zegt de club in een mededeling.