Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

In het spoor van de seingevers

In het spoor van de seingevers

Afgelopen weekend is, met de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, het wielerseizoen gestart. Zo'n wielerwedstrijd brengt in Vlaanderen altijd veel volk op de been. In onze regio stond Brussel-Opwijk op het programma. De seingevers van wielerclub 'Rap en Goed' uit Dworp stonden in voor de goeie gang van zaken.

De seingevers van wielerclub Rap & Goed waren zondagochtend al vroeg op post voor de opener van het wielerseizoen in Vlaams-Brabant. Al meer dan 30 jaar leidt 'Rap & Goed' de koers in goede banen. Deze mensen kennen het wielerwereldje door en door.

Luk Hanssen is 50 jaar en begon als seingever toen hij achttien was. Hij kan het niet meer missen. Gelukkig maar, want de koers kan ook niet zonder seingevers. Voor Brussel-Opwijk staan 42 leden van Rap & Goed paraat, onder wie ook vier vrouwen. Viviane Goossens is één van hen. Zij houdt zich goed staande in de jungle die de koers soms kan zijn. En ze heeft een boon voor Boonen. 'Ik ben wel een Tom Boonen fan. Maar als hij stommiteiten doet zoals in de Omloop, dan ben ik kwaad hoor. Dan denk ik: waarom doe je dat?'