Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Initiatie skaten aan ’t Jass in Asse

 

Initiatie skaten aan ’t Jass in Asse

Wie gebeten is door de skatemicrobe, moest vandaag in het 't Jass in Asse zijn. Daar organiseerde de jeugddienst een heus skatelab. Gewapend met helm, beenbeschermers en een skateboard palmden een twintigtal jongeren het jeugdcentrum in.

“Deze ochtend kregen beginnende skaters een initiatie. Op die manier kunnen ze deze zomer regelmatig komen oefenen op ons skatepark aan 't Jass in Asse. En deze middag was er een skatecontest. Op die manier kunnen ook de oudere skaters hun kunstjes demonstreren”, vertelt Chris Van Onsem van de jeugddienst in Asse.

Voor de initiatie werd een beroep gedaan op Marijn Verbruggen uit Kapelle-op-den-Bos, LO-leerkracht en gediplomeerd initiator skateboarden. “We leren de kinderen eerst evenwicht zoeken op hun skateboard. Dat is het begin. Door gebruik te maken van allerlei truckjes gaan ze zich ook veiliger voelen. En dan kunnen we aan het echte werk beginnen”, verduidelijkt ons Marijn Verbruggen. Of de jongeren na een dag ook effectief kunnen skaten, zie je straks in het nieuws op RINGtv.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.