Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Initiatie skaten aan ’t Jass in Asse

Initiatie skaten aan ’t Jass in Asse

Wie gebeten is door de skatemicrobe, moest vandaag in het 't Jass in Asse zijn. Daar organiseerde de jeugddienst een heus skatelab. Gewapend met helm, beenbeschermers en een skateboard palmden een twintigtal jongeren het jeugdcentrum in.

“Deze ochtend kregen beginnende skaters een initiatie. Op die manier kunnen ze deze zomer regelmatig komen oefenen op ons skatepark aan 't Jass in Asse. En deze middag was er een skatecontest. Op die manier kunnen ook de oudere skaters hun kunstjes demonstreren”, vertelt Chris Van Onsem van de jeugddienst in Asse.

Voor de initiatie werd een beroep gedaan op Marijn Verbruggen uit Kapelle-op-den-Bos, LO-leerkracht en gediplomeerd initiator skateboarden. “We leren de kinderen eerst evenwicht zoeken op hun skateboard. Dat is het begin. Door gebruik te maken van allerlei truckjes gaan ze zich ook veiliger voelen. En dan kunnen we aan het echte werk beginnen”, verduidelijkt ons Marijn Verbruggen. Of de jongeren na een dag ook effectief kunnen skaten, zie je straks in het nieuws op RINGtv.