Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Isaac Kimeli ontgoochelt op BK veldlopen maar wint wel Cross Cup

Isaac Kimeli ontgoochelt op BK veldlopen maar wint wel Cross Cup

Isaac Kimeli uit Sint-Pieters-Leeuw werd vandaag pas zevende op het BK veldlopen in Brussel. Dat is niet helemaal volgens de verwachtingen, maar Kimeli is wel de verdiende winnaar van de Cross Cup.

Soufiane Bouchiki neemt een verschroeiende start in Brussel en al snel moet zowel Tijtgat als Kimeli vooraan lossen. Zij worden even later bijgehaald door Kapellenaar Hendrix en Tasama van de Vilvoordse Atletiekclub.

Dan plaatst Tasama een versnelling in de achtervolgende groep, waardoor Kimeli het ook daar moeilijk krijgt. Vooraan heeft Luikenaar Bouchiki een definitieve kloof geslagen. Nog verderop loopt Hallenaar Jeroen D'Hoedt lange tijd bij de beste tien, maar in de voorlaatste ronde moet hij gekwetst opgeven. 

Voor de podiumplaatsen gaat het, na Bouchiki, tussen Hendrix, Tasama en Tijtgat. Het is Hendrix die knap tweede wordt Knap, omdat Hendrix als gevolg van een blessure deze week weinig kon trainen. Nu wil Hendrix schitteren op de 3000 meter op het Europees Kampioenschap indoor in Glasgow.

Tasama van Vilvoordse Atletiekclub eindigde vandaag derde en Kimeli moet tevreden zijn met een zevende plaats. Ontgoochelend, maar de Leeuwenaar wordt wel al voor de vierde keer winnaar van de Cross Cup.