Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jürgen Roelandts kan niet stunten in Parijs-Roubaix

Jürgen Roelandts kan niet stunten in Parijs-Roubaix

Jürgen Roelandts uit Vilvoorde heeft niet kunnen stunten in Parijs-Roubaix. Hij reed wel solo over de Carrefourd de l'Arbre, maar kon zijn vlucht niet afmaken. 

 

De keienklassieker in Noord-Frankrijk werd pas in de laatste 20 kilometer echt spannend. Op 18 kilometer van de streep waagde Jürgen Roelandts zijn kans. Hij maakte gebruik van een aarzeling in het peloton om er alleen vandoor te gaan. Hij reed meteen een voorsprong van ongeveer 20 seconden bij elkaar. Achter hem zaten op dat moment nog alle grote namen bij elkaar.

Maar toen moest het moeilijkste deel van de klassieker natuurlijk nog komen: de Carrefour de l'Arbre. De stevige wind die van links kwam deed de eenzame vluchter Roelandts de nek om. Na de kasseistrook was zijn voorsprong gereduceerd tot enkele seconden, om meteen daarna helemaal te verdwijnen.

Toen barstte de finale pas echt los met chaotische ontsnappingen en opmerkelijke inhaalbewegingen. Uiteindelijk won de Duitser Degenkolb op indrukwekkende wijze de klassieker, Jens Debusschere uit Dilbeek, ploegmaat van Roelandts, kwam als negende over de streep. Roelandts zelf viel buiten de top tien.