Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jeugdopleidingen SK Pepingen-Halle en KHO Huizingen gaan samenwerken

Jeugdopleidingen SK Pepingen-Halle en KHO Huizingen gaan samenwerken

De jeugdopleidingen van SK Pepingen-Halle en KHO Huizingen gaan samenwerken. Beide voetbalclubs hebben daarover een princiepsakkoord bereikt. Beide clubs benadrukken dat het wel niet om een fusie gaat.

Het voetbal in ons land mag door de coronacrisis dan wel stilliggen, achter de schermen wordt er hard gewerkt. SK Pepingen-Halle en KHO Huizingen zijn slaan de handen in elkaar om naar eigen zeggen een totaalaanbod te kunnen ontwikkelen voor spelers uit de Zennevallei en het Pajottenland. "De opleiders van onze beide clubs zullen éénzelfde visie en missie meekrijgen inzake jeugdopleiding en er zullen gezamenlijke bijscholingsmomenten georganiseerd worden", zeggen de clubs in een persmededdeling.

De clubs willen samen zowel op regionaal, provinciaal als interprovinciaal voetbalvlak een vooraanstaande rol blijven spelen. De samenwerking betekent evenwel geen fusie. "Beide clubs blijven actief op hun locaties, met behoud van het aantal jeugdploegen en onder hun gekende clubnamen", aldus SK Pepingen-Halle en KHO Huizingen. Het concrete plan wordt de komende weken uit de doeken gedaan aan spelers, ouders, trainers en supporters.