Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jolien (17) droomt van Olympische Spelen luchtdrukgeweerschieten

 

Jolien (17) droomt van Olympische Spelen luchtdrukgeweerschieten

Jolien Verret uit Perk is pas 17 maar ze droomt nu al luidop van deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Daar wil ze schitteren in het luchtdrukgeweerschieten. Begin deze maand nam Jolien nog deel aan het wereldkampioenschap voor junioren in Zuid-Korea.

Jolien leerde het schieten van haar vader. Die nam haar mee naar wedstrijden en trainingen en beetje bij beetje raakte Jolien in de ban. Jolien bleef oefenen en zich vervolmaken en met succes. Begin deze maand stond ze op het wereldkampioenschap voor junioren in Zuid-Korea. Jolien werd er 35ste (op 77) maar met slechts 3 of 4 punten verschil met de achtste. Het heeft vaak met kleine details te maken.

Jolien is nog scholier, ze zit in de richting moderne talen-wetenschappen. Ze traint vier keer per week. En dat is meer dan schieten alleen. Er komen ook heel wat andere fysieke en mentale proeven aan te pas.

Jolien zou in 2020 graag naar de Olympische Spelen in Tokyo gaan. En als dat niet lukt, zijn er nog de Spelen van 2024. Eén ding staat vast: Jolien uit Perk zal er alles aan doen om in haar discipline de beste van de wereld te worden.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.