Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jonge petanquespelers meten zich met elkaar op BK in Peizegem

 

Jonge petanquespelers meten zich met elkaar op BK in Peizegem

Petanqueclub De Blockskes organiseert vandaag het Belgische Kampioenschap Petanque voor de jeugd in Peizegem, deelgemeente van Merchtem. Meer dan 150 jongeren namen deel aan het kampioenschap.

 

De terreinen van De Blockskes aan de Processiebaan waren het decor van het Belgisch Kampioenschap Petanque bij de jeugd. Het kampioenschap werd voor het laatst in 2019 gespeeld, want vorig jaar moest dit kampioenschap noodgedwongen, omwille van het coronavirus, geannuleerd worden. “Je zou het misschien niet denken, maar petanque is populair bij de jeugd. We hebben meer dan 2.000 jongeren die competitie spelen. De beste van België zijn vandaag aan het werk”, zegt Reinold Borré van de Belgische Petanquefederatie. “Wat de sport zo aantrekkelijk maakt bij jongeren? Het tactische, technische en mentale aspect van de sport spreekt velen aan. Bovendien vraagt het fysiek niet zo veel inspanning als voetbal, al wandel je als petanquespeler op een wedstrijddag toch ook al snel 10 kilometer af tussen de veldjes.”

Volgende week vertellen enkele jongeren in ons nieuws over hun favoriete sport.
 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.