Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kapelle-o/d-Bos doet goeie zaak in het behoud in 2de divisie B

Kapelle-o/d-Bos doet goeie zaak in het behoud in 2de divisie B

In tweede divisie B van het volleybal heeft Kapelle-op-den-Bos een goede zaak gedaan in de strijd om het behoud. De ploeg van Hugo Cautaerts ging met 0-3 winnen op het veld van Londerzeel, en is daardoor bijna zeker van een verlengd verblijf in tweede divisie. Londerzeel daarentegen staat op een barrageplaats. 

Kapelle-op-den-Bos was van bij de start de betere ploeg. Londerzeel knokte zich terug in de wedstrijd en kon de achterstand verkleinen tot 2 punten : 17-19. Maar het was uiteindelijk toch Kapelle-op-den-Bos dat de eerste set naar zich toetrok : 22-14. Ook in de tweede set zat de thuisploeg in de hoek waar de klappen vielen : 19-25.

In de derde set kon Londerzeel lang tijd gelijke tred houden. Maar opnieuw deden enkele individuele fouten de thuisploeg de das om. Kapelle-op-den-Bos won dus ook de derde set met 20-25.

Londerzeel zakt intussen verder weg in het klassement. “We lopen inderdaad ver weg maar we mogen de strijd niet opgeven. Zolang het mathematisch mogelijk blijft, moeten we er voor blijven gaan. We hebben een goede ploeg, maar het komt er niet altijd uit”, verduidelijkt de Londerzeelse speler Kris Van Steen.