Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KFC Lennik (3de provinciale) naar finale Beker van Brabant

KFC Lennik (3de provinciale) naar finale Beker van Brabant

KFC Lennik speelt de finale van de Beker van Brabant. De club uit derde provinciale zette in de halve finale tweedeprovincialer Tervuren-Duisburg opzij met 2-1. Een verdiende overwinning.

 

 

Het eerste kwartier trok Tervuren het laken naar zich toe. Pas na een kwartier leek Lennik te beseffen dat een derdeprovincialer niet bang hoeft te zijn voor een tweedeprovincialer. Maar de knappe aanval van Pasteleurs ging net naast. Op het half uur lukte het hem wel en Baevegems maakte er 5 minuten later zelfs 2-0 van.

De tweede helft was minder amusant tot Bavegems op het halfuur met een voorzet-schot voor wat opschudding zorgde. Vanaf dan werd er opnieuw voetbal gespeeld. En na een gemeten voorzet kon Gabrieli voor Tervuren de aansluitingstreffer binnen koppen : 2-1. Lennik bleef de betere ploeg waardoor een Tervuurse gelijkmaker uitbleef.

Lennik plaatste zich dus als derdeprovincialer voor de finale van de beker van Brabant. “Voor de club en de spelers is dat een unicum,  een mijlpaal in hun carrière. Dus dat gaat stevig gevierd worden”, aldus trainer Ronald De Bruyne van Lennik na afloop.