Kruikenburg Ternat lijdt eerste nederlaag van het seizoen

zon 28 okt 2018

In de eerste divisie B van het volleybal heeft Kruikenburg Ternat zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Kruikenburg stond tot voor gisteren alleen en ongeslagen aan de leiding. Maar Oudenaarde maakte een einde aan een mooie reeks overwinningen door met 1-3 te gaan zegevieren op het veld van Ternat.

In de eerste set houden Kruikenburg Ternat en de bezoekers elkaar lange tijd in evenwicht. Maar uiteindelijk krijgt Oudenaarde 3 setballen. De bezoekers winnen de eerste set met 23-25.

In het begin van de tweede set slaat Ternat een kleine kloof. De thuisploeg loopt uit tot 7-4. Maar al snel komt Oudenaarde langszij: 9-9. Op de beslissende momenten zijn de bezoekers net iets sterker en zo wint Oudenaarde ook set 2 met 22-25.

In de derde set gaat het er bijzonder spannend aan toe. Het verschil bedraagt nooit meer dan 2 punten en het is Kruikenburg Ternat dat het laken naar zich toetrekt: 25-23.

In de vierde set kan Oudenaarde al snel een kloof slaan. De bezoekers lopen uit tot 4-11 en winnen de laatste en beslissende set met 19-25.

1-3 is de einduitslag, Kruikenburg Ternat blijft aan de leiding maar moet wel 3 ploegen, waaronder Oudenaarde, naast zich dulden.