Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Legendarische Amis Réunis kaatsen voor het laatst in Buizingen

 

Legendarische Amis Réunis kaatsen voor het laatst in Buizingen

Na 79 jaar houdt de befaamde kaatsclub Amis Réunis op te bestaan. Gisteren speelden ze hun allerlaatste wedstrijd op hun geliefde terrein in de Halse deelgemeente Buizingen.

Kaatsclub Amis Réunis ontstond in 1942 en klom in de jaren 70 op tot de derde nationale. In de jaren 80 bereikte de club de hoogste divisie en in 1985 wonnen de Amis Réunis voor het eerst de Beker van België. Dat herhaalden ze in de jaren nadien nog acht keer. De Buizingse club werd ook drie keer landskampioen. “Ik denk dat er tot op heden geen enkele andere sportclub in onze stad een dergelijk palmares kan voorleggen.  Het woord legendarisch gebruiken is dus zeker en vast meer dan op zijn plaats”, merkte burgemeester Marc Snoeck gisteren op tijdens de afscheidsmatch. De voorbije jaren verdwenen de kaatsbalverenigingen in onze regio een na een. Amis Réunis bleef nog een tijdlang doorgaan, tot gisteren ook zij de kaatshandschoen aan de haak hingen. Maar dan wel met een mooi afscheid.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.