Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lennik wint Pajotse derby in vrouwenvolleybal

Lennik wint Pajotse derby in vrouwenvolleybal

In de eerste divisie van het damesvolleybal, zeg maar de derde klasse, stond zaterdag de altijd geladen derby tussen VC Lennik en Govok Gooik op het programma. Lennik stond voor de partij zesde met 10 punten meer dan Gooik, dat voorlaatste stond. Lennik favoriet dus. Maar met derby’s weet je maar nooit.

Sporthal 'Jo Baetens' zat afgeladen vol voor de Pajotse derby. Maar van een burenDUEL was amper sprake in set 1. Gooik grossierde in foute recepties. Bij Lennik draaide de opslag op volle toeren. Resultaat: 25-8 voor de thuisploeg. Cijfers die voor zich spreken. 
 
In set 2 herpakten de bezoekers zich. Geerts bracht met een blok Gooik zowaar 5-8 voor. Maar Lennik was niet onder de indruk. Het won al z'n matchen tegen ploegen die niet in de top 5 staan en wou dat graag zo houden. Van 5-8 ging het razendsnel naar 14-10. Niet veel later was ook de tweede set voor de thuisploeg met 25-18.
 
In set 3 ging de strijd eindelijk gelijk op. De ballen vielen nu wel langs de goede kant van het net voor Gooik. Na drie gemiste matchballen voor Lennik, lieten de bezoekers hun eerst kans op setwinst niet uit de handen glippen: 24-26. Maar dat was enkel uitstel van executie. In de 4de set liet Lennik zich niet opnieuw verrassen. De thuisploeg won die met 25-18 en de match met 3-1.