Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Licentievoorwaarden brengen KVW Zaventem in financiële moeilijkheden

Licentievoorwaarden brengen KVW Zaventem in financiële moeilijkheden

De zware licentievoorwaarden hebben ertoe geleid dat KVW Zaventem degradeert naar derde klasse. Dat zegt manager Vandezande in gesprek met RINGtv-Sport.

Zaventem beleeft op sportief vlak een belabberd seizoen. De nieuwkomer in tweede klasse staat op de laatste plaatst. Maar ook op andere vlakken heeft Zaventem het moeilijk.

Zo hebben de zware licentievoorwaarden de club in financiële moeilijkheden gebracht waardoor een verblijf in tweede klasse uitgesloten is”, zegt manager Eddy Vandezande. Nochtans heeft ook de gemeente Zaventem inspanningen geleverd. Zo beschikt de club over een goed uitgerust Zaventem. “Maar daarnaast moeten er nog tal van andere kosten betaald worden waardoor tweede klasse voor KVW niet langer een leefbaar verhaal is”, zegt Vandezande. Het gaat onder meer over deeltijdse voetballers die een volwaardig loon moeten krijgen en de strenge eisen op het vlak van infrastructuur. Volgens Vandezande legt de voetbalbond de lat te hoog. De club dringt dan ook aan op soepelere voorwaarden.