Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

'Londerzeel kan alleen maar groeien', vindt nieuwe trainer na eerste match

'Londerzeel kan alleen maar groeien', vindt nieuwe trainer na eerste match

In de tweede amateurklasse B kreeg SK Londerzeel vandaag leider Bocholt over de vloer. Een uitdaging voor de ploeg, want deze week kreeg Londerzeel een nieuwe trainer nadat de resultaten tegenvielen.

Met kersvers trainer Jean-Piere Van de Velde voerde Londerzeel meteen de druk op. Daar had Bocholt het lastig mee, maar toch liep het voor de thuisploeg te vaak fout voor het doel. De ruststand was 0-1. Een aangename wedstrijd was het wel, al ontbrak Londerzeel een vlot scorende diepe spits. “Dit legt de wonde inderdaad bloot,” licht trainer Van de Velde toe. “In de punt ontbreekt iemand. We missen een aanspeelpunt vooraan, iemand die snelheid heeft en diepgang creëert.”

Na veel zoeken slaagde Londerzeel er in om een kwartier voor tijd een gelijkmaker te scoren. En ondanks wat extra suspens blijft dit de score. Londerzeel pakt verdiend een punt tegen leider Bocholt. De nieuwe coach zag goeie dingen: “De manier, de mentaliteit, het goeie voetbal, dit kan alleen maar groeien. En Londerzeel moet hoger geraken,” aldus trainer Van de Velde.