Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nu ook hockeyclub in de Noordrand

Nu ook hockeyclub in de Noordrand

Hockey  is in opmars en verovert nu ook het noordelijk deel van onze regio. Daar is sinds kort de Merode Hockey Club Grimbergen. Zaterdag was er een opendeurdag om jongeren uit Grimbergen en omgeving warm te maken voor deze sport.

De voorbije 10 maanden werd er hard gewerkt. Want een club oprichten kost tijd en energie. Een thuisbasis -met de nodige terreinen- heeft Merode Grimbergen nog niet. 

“Op topniveau kost een goed terrein gemakkelijk 700.000 euro. Maar wat wij willen is vooral een familiale club uit de grond stampen. En dus zijn we al tevreden met een goed semi-terrein. Dat is ook financieel beter haalbaar”, vertelt Denis De Waegheneire.

De gemeente staat achter het initiatief en zoekt samen met de club naar een oplossing. Zolang Merode geen terreinen heeft, is er geen sprake van deelname aan competitiewedstrijden. Maar dat zijn zorgen voor morgen. Dit weekend wilden ze vooral de sport en de club in de kijker te zetten. Met succes. Want de opendeurdag bracht heel wat jongeren op de been.