Overijsenaar Lucas Coenen wint Grote Prijs Lombok

maa 8 jul

Overijsenaar Lucas Coenen blijft hoge ogen gooien in de MX2. Hij schreef de Grote Prijs van Lombok in Indonesië op zijn naam. Coenen was zowel in de kwalificatie als in beide manches de sterkste. Zijn tweelingbroer Sacha had pech en viel een paar keer. Hij moet het stellen met een negende plaats.

Bij de start ging Simon Laengenfelder er als een haas vandoor, maar de 17-jarige Lucas Coenen snelde hem nog voor het einde van de eerste ronde voorbij. Een plek die de Overijsenaar niet meer afgaf, waardoor hij oppermachtig de eerste reeks won.

Ook in de tweede reeks blonk hij uit. Laengenfelder startte opnieuw als beste, maar een kleine foutje van de Duitser strafte Lucas Coenen meteen af. De Overijsenaar bleef heer en meester in een snikheet Lombok en duldde ook de tweede reeks geen tegenstand.

Dat leverde Coenen zijn vierde GP-winst op dit seizoen. De Deen Haarup en de Duitser Laengenfelder mochten met de Overijsenaar mee op het podium. In het algemeen klassement blijft Coenen tweede, maar hij knabbelt door de overwinning opnieuw wat achterstand op leider Kay De Wolf af.