Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Pannacompetitie van start in Vilvoorde

Pannacompetitie van start in Vilvoorde

De swag van het freestyle voetbal is dezer dagen te vinden in Vilvoorde. Dat heeft alles te maken met de start van de Electrabel Street Heroes competitie, een nationale panna competitie die in 16 verschillende steden plaatsvindt en waarin de helden van het straatvoetbal naar de titel van Belgische pannakoning dingen. 
 
 
Panna is het Surinaamse woord voor poortje, het voetbaljargon voor de bal door de benen van de tegenstander spelen. Het spel is simpel. Je kijgt drie minuten de tijd om zo veel mogelijk doelpunten te maken of een panna te spelen. Als je de bal tussen de benen van de tegenspeler speelt, dan win je met ofwel win je met een panna, dat is een knock-out, dus als ik jou door de benen speel, is het een panna en is de match meteen afgelopen. 
 
De Electrabel Street Heroes competitie, eigenlijk het officieuze Belgische kampioenschap, is van start gegaan. Vilvoorde is één van de steden waar de voorrondes plaatsvinden. Die worden gevolgd door 10 provinciale finales en eind september is er dan het nationale kampioenschap. Het Belgische freestyle voetbal behoort tot het beste van de wereld. Zo doen er in Vilvoorde enkele grote namen mee; onder wie Ilyas Touba. Hij is nog maar 18 jaar, maar wordt nu al beschouwd als een legende van het freestyle voetbal.
 
SVO/SOMOP - Ilyas Touba - Wereldkampioen Panna 
'Ik ben twee keer wereldkampioen en ik heb dit mooie evenement nog nooit kunnen winnen; dus kom ik hier ook eigenlijk eens,' vertelt Touba. Wanneer Touba speelt, zijn de supporters massaal aanwezig. Hij verheft het freestyle voetbal tot een kunst.