Pepingen mist tweede periodetitel

maa 9 feb 2015

Pepingen is er niet in geslaagd om de tweede periodetitel te pakken in vierde klasse B. Pepingen won zondag wel met 2-0 tegen Sterrebeek, en heeft in de eindstand van de tweede periode evenveel punten als Wolvertem en Twee Akren.  Maar het zijn de Henegouwers die naar de eindronde mogen omdat zij een wedstrijd meer hebben gewonnen.

Door een aarzelende scheidsrechter miste Sterrebeek in de eerste helft een strafschop. Even later werd een doelpunt van Sterrebeek afgekeurd voor buitenspel waardoor de bezoekers zich benadeeld voelden. Bij Pepingen kwam Pauwels een paar keer voor doel maar zonder resultaat.

In de tweede helft kwam Pepingen op voorsprong na een schitterend doelpunt van Foeke Rossel. En een kwartier voor het einde trapte Mike Pauwels de 2-0 eindstand binnen. Er waren ook nog wel pogingen van Sterrebeek maar de spelers leken soms te weinig in de eigen kansen te geloven.

Pepingen won verdiend maar grijpt toch naast de periodetitel.  Die is voor Twee Akren. “Toch is er geen ontgoocheling. 12 weken geleden stonden we één punt voor de laatste plaats. Intussen zijn we opgeklommen naar de zesde plaats in het klassement. Er is dus feest en plezier”, aldus trainer Patrick Vanderpoorten van Pepingen. Bekijk hier nog meer reacties van trainer Vanderpoorten (foto), speler Thomas Dupont (Pepingen) en trainer Bart Vanhoudt van Sterrebeek.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"25817","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"354","width":"610"}}]]