Red Flame Marie Detruyer

PORTRET: Dilbeekse Marie Detruyer moet Red Flames naar hoger niveau tillen

don 4 apr

Morgen spelen de Red Flames tegen wereldkampioen Spanje. Het is de bedoeling dat onze nationale voetbalvrouwen de komende jaren tegen nog meer toplanden spelen, op grote tornooien dan. Door een professionelere begeleiding en betere opleiding moeten de Flames doorstoten naar de top-8 van Europa en de top-12 van de wereld. Geen beter uithangbord voor dat ambitieus plan dan Marie Detruyer, dacht de voetbalbond.

Detruyer begon haar carrière bij Verbroedering Beersel-Drogenbos en stootte daarna door naar Eendracht Aalst. Op jonge leeftijd maakt ze al de keuze om volop voor het voetbal te gaan en komt in de Women’s Football Academy in Leuven terecht. Daar krijgt ze ondersteuning van Voetbal Vlaanderen.

“Ik denk dat de topsportschool van mij gewoon een heel complete speelster heeft gemaakt, op voetbalvlak, qua blessurepreventie, qua kracht, maar ook qua trainingen. Je krijgt training van goede coaches. Je traint met de beste meisjes van België,” zegt Detruyer.

Nu moet de 20-Jarige Dilbeekse, samen met de andere Red Flames, de nationale vrouwenvoetbalploeg naar een hoger niveau tillen.

Een portret zie je vanavond in ons nieuws.