Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Roelandts aast op overwinning in Parijs-Roubaix

Roelandts aast op overwinning in Parijs-Roubaix

Jürgen Roelandts hoopt zondag opnieuw hoge ogen te kunnen gooien tijdens Parijs-Roubaix. “Mijn droomscenario is, zoals wellicht voor iedereen, solo arriveren op de velodroom”, zegt de Vilvoordse renner.

Na 'Vlaanderens Mooiste', waar Roelandts 8-ste werd, is er nu zondag 'De Hel van het Noorden'.  Gisterenmiddag verkende het voltallige Lotto Soudal-team het 253,5 kilometer lange parcours vol loodzware kasseien. Jürgen Roelandts is opnieuw de absolute kopman binnen het team. Net als in de Ronde zal Tiesj Benoot aan zijn zijde rijden. De Vilvoordse renner heeft er alvast zin en vertrouwen in. “Sinds Milaan-Sanremo rijd ik met een goed gevoel rond, met een betere conditie dan dit kan ik niet aan de start verschijnen. Ik hoop op een dag als in Gent-Wevelgem, dat was mijn beste dag van het seizoen tot nu toe”, zegt Roelandts.

Parijs-Roubaix ligt me beter dan de Ronde

“Ik hoop in mijn carrière een grote klassieker te winnen. Parijs-Roubaix moet me normaal nog beter liggen dan de Ronde. Doordat ik in het verleden vaak geblesseerd was is dit echter pas mijn vierde deelname aan de Hel. Wat de tegenstand betreft kijk ik naar dezelfde namen als voor de Ronde. Dan heb ik het over Alexander Kristoff, Niki Terpstra en John Degenkolb. En vast en zeker Bradley Wiggins. Dit is immers zijn hoofddoel en vorig jaar maakte hij deel uit van  het groepje dat streed voor de tweede plaats”, aldus Roelandts over de concurrentie.

Droomscenario is solo arriveren op de velodroom

“Ik hoop dat we met vier à vijf man de laatste vijftig kilometer ingaan. We moeten opnieuw offensief koersen en de kansen grijpen die zich voordoen. In de Ronde kan je een scheve situatie nog rechttrekken, in Roubaix niet. Het is er moeilijk om achter de feiten aan te hollen, je komt dan bijna nooit terug bij de kop. De koers kan vroeg openbreken en dat speelt zeker niet in mijn nadeel. Ik durf te koersen en ben niet bang. Mijn droomscenario is, zoals wellicht voor iedereen, solo arriveren op de velodroom. Maar als ik het zegegebaar daar mag maken, maakt het mij eigenlijk niet uit wat er allemaal aan vooraf gegaan is. Het is het eindresultaat dat telt”, besluit de Vilvoordse renner.