Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Roy Jans wint Gooikse pijl

Roy Jans wint Gooikse pijl

Onze landgenoot Roy Jans heeft de elfde editie van de Gooikse Pijl gewonnen. Jans was gisteren na bijna 200 kilometer de snelste in een massasprint. Met Jans komt er een mooie naam bij op de erelijst van de Gooikse Pijl, want eind juni werd hij nog tweede op het Belgisch kampioenschap bij de profs.

Pas na 40 km was er een eerste ontsnapping.  Jelle Wallays van Topsport Vlaanderen-Baloise en Joachim Vanreyten van de beloftenploeg van Omega Pharma - Quick-Step fietsten twee minuten voorsprong bij mekaar.   Maar bij de plaatselijke ronden in en rond Gooik werden de 2 ingelopen en ontstond er een kopgroep van 16 renners.  Grootste namen zijn Björn Leukemans van Wanty-Groupe Gobert, Tom Van Asbroeck van Topsport Vlaanderen-Baloise, en Fabio Polazzi van To Win-Josan.

Leukemans was de bedrijvigste vooraan. Hij zorgde er met een versnelling voor dat de kopgroep gehalveerd werd.  Maar ook deze kopgroep werd in de laatste 15 km ingehaald door het peloton met een massasprint als gevolg. En daarin toonde Roy Jans zich de snelste, voor Tom Van Asbroeck en Laurens De Vreese. Voor Roy Jans was het de tweede overwinning van het seizoen.