Sacoor grijpt nipt naast medaille op de 400 meter

din 11 jun

Beerselnaar Jonathan Sacoor is vierde geworden in de finale van de 400 op het EK atletiek in Rome. Voor de tweede keer in evenveel dagen liep hij onder de 45 seconden.

Na enkele moeilijke jaren komt Sacoor helemaal boven water. Hij toonde zijn goede vorm de voorbije dagen al in de relays en in zijn eerste EK-finale. Op de 400 meter liep hij een sterke wedstrijd en deed tot in de laatste meters mee voor de medailles. Uiteindelijk viel de Beerselnaar net naast het podium, maar liep met 44 seconden 98 voor de tweede keer in twee dagen onder de 45 seconden.

Op het EK atletiek loopt Sacoor met de Belgian Tornados nog op de 4x400 meter. “Daar gaan we vol voor goud”, klonk Sacoor na de afloop ambitieus. “Ik wil Rome niet verlaten zonder medaille.”