Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

SK Vlezenbeek is de coolste sportclub van Vlaanderen

SK Vlezenbeek is de coolste sportclub van Vlaanderen

Voetbalclub SK Vlezenbeek is door Sport Vlaanderen en radiozender MNM verkozen tot ‘de coolste sportclub van Vlaanderen’. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) en radiozender MNM brachten de club een verrassingsbezoek én een cheque van 2.000 euro voor sportmateriaal.

De maand september is traditioneel de maand van de sportclub. Dé aanleiding voor Sport Vlaanderen en radiozender MNM om op zoek te gaan naar ‘de coolste sportclub van Vlaanderen’. Maar liefst 196 clubs probeerden met een filmpje van 1 minuut de jury ervan te overtuigen dat zij recht hebben op die titel. Bijna 25.000 Vlamingen brachten online hun stem uit op het filmpje dat hen het meest charmeerde, goed voor 25 procent van de stemmen. Samen met de stemmen van een professionele jury, bestaande uit een delegatie van de Vlaamse Sportfederatie, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid, MNM en Sport Vlaanderen, resulteerde dat in één winnaar per provincie. SK Vlezenbeek wist hierdoor al een cheque van 1.000 euro te verzilveren.

Daarna werd het alleen maar beter voor de voetbalploeg uit Vlezenbeek. Uit alle provinciale winnaars kwam ook één grote winnaar uit de bus die de titel van coolste sportclub van Vlaanderen mag dragen. SK Vlezenbeek krijgt hierdoor als eindwinnaar nog eens 1.000 euro aan sportmateriaal.

Een verslag van het verrassingsbezoek van minister Weyts en radiozender MNM aan SK Vlezenbeek zie je morgen in RINGtv Sport.

Bekijk hier het filmpje waarmee de club zich inschreef voor de wedstrijd én won: